SKR horecaopleiding
SKR horecaopleiding (niveau 1 en 2)
Omschrijving |
Eenheid uren |
Frequentie |
Totaal uren |
Intake en administratie van leerling/stagiair: uitleg regenboog werkwijze (consequenties deelname, houdingsaspecten, wederzijdse intentieverklaring m.b.t. inspanningsverplichtingen -niet vrijblijvende karakter werkplaats-, administratie van de persoonsgegevens) |
4 |
x 1 |
4 |
Afnemen praktijk vaardigheid- en een capaciteitentest, het summier in kaart brengen van de praktijkcompetenties van de leerling/stagiair en het optekenen van een haalbaar en een persoonlijk leer-, supervisie- en coachingstraject. |
4 |
x 1 |
4 |
Collectieve trainingen in een groep van maximaal 5 personen volgen de deelnemers eenmaal per maand een praktijk cursus. De cursussen zijn:
|
5 uur per l.l. (omgerekend van 25 docent- uren v.d. totale cursus incl. voorbereiding : 5 leerlingen) |
x 1 |
5 |
Coaching, mentoring en supervisie (per maand gemiddeld 1,5 uur) |
1,5 |
x 6 |
9 |
Intervisiebegeleiding. In een groep van maximaal 5 personen volgen de deelnemers eenmaal per maand een intervisiebijeenkomst (6 keer in totaal). Tijdens deze bijeenkomsten leren leerlingen van elkaar. |
3 uur per l.l. (omgerekend van 15 begeleidingsuren v.d. totale intervisie incl. voorbereiding : 5 leerlingen) |
x 1 |
3 |
Werkvloer instructie en begeleiding (per week gemiddeld 2,5 uur = half uur per dag) |
3 |
x 25 |
75 |
Totaal uren per leerling |
|
|
100 |
De praktijk waar de cursist/stagiair mee te maken heeft:
- Functioneren:
De feitelijke dienstverlening en service binnen de horeca, het interieur en exterieur van het bedrijf en het terrein rondom het bedrijf. - Doelgroepen/ klantengroepen:
Omgang met alle voorkomende klantengroepen (scholieren, werkende jongeren, allochtonen, studenten, alleenstaanden, senioren, ouders met kinderen, zakenmensen, tweeverdieners, werklozen, toeristen, et cetera). - Producten:De horeca-unit bestaat uit een wraps & tapas restaurant, exotisch take away & fastfoodrestaurant, kinder- en groepsrestaurant, conferenties en zaalverhuur.
- Locatie, inrichting/presentatie:
- Personeel:
- Functies: De leer- en stageniveaus variëren van productiewerk tot en met managementvoering.
Gemeentelijke voorschriften, vestigingsplaats, aankleding, design van het bedrijf, muziek, speelplaats en playzone, nooduitgangen, veiligheidsmaatregelen (camerasystemen) en maatregelen ter voorkoming en beheersing van criminaliteit (overval-, diefstal-, inbraakpreventie) en het voorkomen van agressie.
Bedrijfscultuur, arbeidsethiek, omgang met hiërarchie en collegae, personeel en positie binnen bedrijf, omgang met klanten en de ambassadeursfunctie voor het bedrijf, instructie bij/voor calamiteiten, bedrijfshulpverlening en eerste hulp.